BMX Fietsschool van start met hulp Ronde Tafel

De BMX Fietsschool, die zich inzet voor betere verkeersveiligheid onder kinderen, komt met hulp van de Ronde Tafel naar Schiedam. Dit weekend werd tijdens een groot zomerfeest in het Beatrixpark, een flink bedrag opgehaald om het project een kickstart te geven. Ook de opbrengst van de haringactie in juni komt ten goede aan de fietsschool.

De BMX Fietsschool is in Rotterdam al een tijd succesvol. De initiatiefnemers vonden het onverteerbaar dat verkeerseducatie vaak nauwelijks aandacht krijgt op basisscholen, omdat er te weinig tijd, materiaal en gekwalificeerde mankracht beschikbaar is. En dat terwijl een groeiende groep kinderen het fietsen van huis uit niet meer meekrijgt. Met de begeleiding van praktijk- en theorielessen, zorgt de BMX Fietsschool voor de juiste aanpak op basisscholen. Daarnaast worden naschoolse activiteiten georganiseerd.

De Ronde Tafel heeft het project omarmd en brengt nu voldoende kapitaal bijeen om snel van start te gaan in de stad. Met de organisatie van het feest ‘The Summer is Magic’ op het terras van Parckhoeve Rijnmond in het Beatrixpark, werd een bedrag van 3000 euro opgehaald. Samen met de opbrengst van de haringactie in juni, is nu in totaal 5000 euro beschikbaar voor de fietsschool.  Shurdon Faneyte van de BMX Fietsschool is enorm blij met het resultaat: “Hiermee kunnen we op drie Schiedamse scholen concreet aan de slag met een kennismakingsdag en dat is geweldig!”


« Terug naar het overzicht